Pioneer SE-CH5T-S балансирано аудио преживяване за истинските ценители

28 Май 2018 | 15:05 1922
Pioneer SE-CH5T-S балансирано аудио преживяване за истинските ценители

Чуйте всичко, което не сте могли преди това!

Има няколко ключови момента за почитателите на висококачествена музика. Първо ще бъде необходим Hi-Res плеър, след това трябва да бъдат открити качествените super audio качество и накрая завършваме със слушалките. Пазарът на последните е доста объркан и със сигурност бихте имали възможност да четете поне 2 месеца, преди да стигнете до правилния избор или поне до удовлетворяващото качество. Ето защо решихме да покажем един среден вариант, който би могъл да достави по-приятно музикално преживяване, наситено с душа от всяка нота и инструмент. 
Говорим разбира се за Pioneer SE-CH5T-S. Според описанието, това са слушалките за Hi-Res музика, които могат да предоставят максималното изживяване на разумна цена. От няколко седмици тестваме този артукил и вече имаме своите наблюдения - положителни и отрицателни. 

Нека започнем с дизайна. Pioneer SE CH5T-S може да бъде в 3 различни цвята и може би най-дръзкият цвят ще бъде червеният. Неутралното сиво и класическото черно също са добър избор, особено ако предпочитате малко по-дискретен избор на цвят. Кабелът е стратегически навит, отначало вярвахме, че идеята е да не обвиняваме себе си за прекъснатия кабел, но едва по-късно осъзнахме, че с тази плетка има по-малко моряшки възли. Относно удобоството при носене, ще имате леки затруднения, докато прецените кои точно тапички са идеални за Вас. В това време може да изпитвате леки затруднения, да чувате странични звуци и други леки форми на дискомфорт. Друг минус или понякога плюс е фактът, че поставянето им изисква малко повече внимание, както и свалянето им. Като изключим тези "минуси", нямаме други забележки относно дизайна.

Технологичните характеристики също не са за подценяване. Pioneer разполагат с честотна лента от 8 Hz-45 kHZ. Диначният драйвър е 9.7-милиметра - достатъчен, за да даде живот на всеки детайл в песента. Тук трябва да добавим и Airflow Control Port-ът, който е създаден за изчистване на средните, както и на вокалите. Аудио инженерите са се постарали да предложат музикална сцена, където дори дъха на певеца може да бъде чут. И ще го чуете, все пак импеденсът е около 26 ома - никак не са малко за слушалки с такъв размер. И след като имаме подобна селекция от качества в един продукт, нека обобщим какво може да очаквате. Признаваме, че само със сладкодумни описания ще бъде трудно, за да може да получите максимална представа, но нека се опитаме.

Ако търсите аудио "топлината" в тези слушалки - потърсете другаде. CH5T-S би могъл да получи медал за неутралност в звука. Представете си го като Швейцария през Втората Световна война. Няма конфликт между различните инструменти, вокалистът няма да се бори с баса или китарите, за да бъде чут. Тук ще се радвате на абсолютната аудио хармония. Почитателите на правилен и балансиран звук няма да бъдат разочаровани. За разлика от други производители, няма да се чувствате изнасилени от баса, нито пък от пищящия глас на вокалиста. Благодарение на по-големите драйвери, вие автоматично се потапяте в една по-широка сцена. Звукът се движи около Вас, но дори и усилени до краен предел, балансът продължава да е тук. След известно време имате чувството, че вместо звукът да се засилва, замърсителите се отдалечават, докато мелодията продължава да е на същото ниво. 

Ако сте почитатели на инди рок, класическа музика, джаз и соул изпълнения, както и добрите стари рок китари, изобщо не се колебайте. Детайлите и ефектите са били запазени изцяло. Моузес Съмни звучи завладяващо в "To Believe" на Cinematic Orchestra. Имайки предвид лириките на песента, шансовете да слушате тази песен като за първи път, автоматично се повишават. Заложилите на Мик Джагър (особено в DSD формат), се пренасят на първата седалка в студиото. "Monkey Man" ще преплете закачливото пиано с китарата, докато Мики буквално ги назидава. А ако затворите очи, докато слушате "You Can`t Always Get What You Want", най-вероятно ще можете да преброите и колко човека пеят в хора. 

Нищо не е толкова съвършено, колкото бихме искали да бъде всеки път и консуматорските минуси може да бъдат на линия и в този момент. Един от основните може да бъде фактът, че всичко, което не е с добро качество и не е в категорията flac, DSD, DSF или ALAC, започва да звучи доста евтино и понякога дори неприятно. Pioneer са създали слушалки, които да позволяват богато звучене, но ако теглите песни, конвертирайки линкове от YouTube, не очаквайте да чуете нещо от изброените. MP3-ките от data.bg ще Ви накарат да се чувствате доста неприятно. Можете да ги използвате с телефона, стига да е минимум от класа на LG V20 или LG V30. Не сме сигурни колко свежо попълнение биха били за Apple продуктите, особено след като същите вече не разполагат с аудио жак. Върхът на острието ще дойде, когато откриете hi-res песните (онези, чийто размери минават един обикновен филм), както и при добър източник за възпроизвеждане. 

Официалният сайт на Pioneer ги продава за скромната сума от 89.99 лева. Подозираме, че на промоциите ще паднат с не повече от 15-20 лева, което ги прави още по-добър и изкусителен избор. Препоръчваме ги за всички, които вярват, че музиката е добра само, когато се слуша в правилните условия!

Коментари