Samsung Galaxy S10 Lite vs. Galaxy Note10 Lite: кой от двата да изберете?

13 Февр 2020 | 11:45 173
Samsung Galaxy S10 Lite vs. Galaxy Note10 Lite:  кой от двата да изберете?

Смартфоните вече са налични в страната, като могат да се закупят и на изплащане от телекомите

Samsung трябва да се справя с все по-голямата конкуренция в средния клас, а последните модели от серия Galaxy A имат сериозни съперници в лицето на модели като Huawei P smart Pro, Motorola One Macro и Moto E6 Plus и други. Това изглежда е принудило Samsung да помисли в друга посока и от компанията пуснаха две нови версии на своите флагмани - S10 Lite и Note10 Lite. И двата имат брандинг и първокласни характеристики като на високия клас устройства на серията Galaxy S и Note.

Концепцията зад новите попълнения е високият клас мобилно преживяване да достигне до повече хора, предлагайки устройства с топ характеристики на цена, която е доста по-приемлива от флагманите от миналата година. Всъщност и двата смартфона притежават ключови премиум функции, като Sharp Selfie камера, тройна основна камера, батерия от 4500 mah, супер бързо зарядно, флагмански процесор и страхотен дисплей.

Смартфоните вече са налични в страната, като могат да се закупят и на изплащане от телекомите. Двете устройства впечатляват не само с параметрите си, но и с по-ниската цена в сравнение с останалите модели от сериите. Например в онлайн магазина на А1 - Samsung Galaxy S10 Lite се предлага на цена от 36,99 лв./месец за S10 Lite и 35,99 лв./месец за Note10 Lite, и двата с план А1 One Unlimited 5XL.

И двата Lite модела са с доста високи технически параметри. Те разполагат с 6,7-инчови Full HD + Super AMOLED дисплеи, 32 мегапиксела селфи камера, а оперативната памет е съответно 6 и 8GB, 128GB памет за съхранение и 4500 mAh батерии.

Процесорът на Galaxy S10 Lite е Snapdragon 855, докато Note10 е оборудван с Exynos 9810. И двата телефона притежават тройни основни камери, но функциите и разположението им са различни.

При S10 Lite основната камера е със завидните 48 мегапиксела и Super Steady OIS, което подобрява стабилността, като позволява на сензора на камерата да се движи във всички посоки, за да компенсира движенията на ръцете. Останалите камери са съответно 12-мегапикселова ултраширокоъгълна камера и 5-мегапикселова макро камера.

При Note10 Lite са налични три 12-мегапикселови камери – основна, ултраширокоъгълна и телефото камера.

Очевидно е, че двата смартфона не се вписват в утвърдените категории и може да се каже, че това са телефони от среден клас с флагмански елементи на достъпна цена.

В заключение можем да кажем, че и двата смартфона предлагат много добри характеристики на цена под 1 000 лева, ако ги вземете с план от мобилен оператор. Това ги прави отличен избор в средния клас, защото получавате мобилен телефон с производителност на високия клас на достъпна цена.

 

Коментари