Бивш собственик на WhatsApp: Изтрийте своя Facebook

21 Март 2018 | 16:18 97
Бивш собственик на WhatsApp: Изтрийте своя Facebook

Остаря ли достатъчно социалната мрежа?

След като Facebook закупи WhatsApp през 2014 година, основателите поеха по съвсем различни пътеки. Жан Коум остана да служи като CEO в компанията, докато Браян Ектън напусна след няколко години и се насочи към Signal Foundation - конкурентна организация на Facebook и WhatsApp. Макар и точно тази продажба да превръща Браян в милиардер, той изобщо не се чувства като фен на социалната мрежа. Всичко това стана още по-ясно, след като човекът заяви в собствения си туитър акаунт, че е време всички да изтрият своя акаунт. 
Туитът идва малко след огромното разследване срещу най-старата социална мрежа, включващо и Cambridge Analytica за потенциалното изтичане и използване на информация от милиони потребители. Същата най-вероятно е послужила и за манипулирането на американските избори през 2016 година. 
Макар и туитовете на милиардерът да не са единствените на тази тематика, човекът продължава да се отдалечава от тази форма на социална мрежа. Подобна информация идва и от настоящия президент на Facebook Шон Паркър, както и от бившия Чамат Палихапитя. 

 


 

Двамата споделят едно и също мнение, което в никакъв случай не може да бъде розово - социалната мрежа наистина влияе на психологията и социалната структура на служителите. Ако трябва да бъдем коректни, социалната мрежа има толкова много алтернативи, че няма абсолютно никаква нужда от нея, а имайки предвид и съдържанието, което получава привилегии, гарантираме, че нуждата от подобна социална мрежа наистина е излишна. Все пак може все още да имате харесвания на снимки в Instagram и SnapChat. WhatsApp и Telegram продължават да са най-добре защитените приложения, същото важи и за Apple Messenger. Следователно, наистина ли имате нужда от социална мрежа? Ако искате да се чувствате отворени към света, получавате и туитър. Може би наистина е време, а може би е време и изобщо да си починете от компютъра и всички видове екрани. Реално погледнато, не прекарваме ли достатъчно време от всичкото това облъчване? 

Коментари