Приложение елиминира хората, които не желаете да са на снимката

28 Юни 2019 | 08:00 651
Приложение елиминира хората, които не желаете да са на снимката

© pixabay.com

Няма нужда да триете снимките, вече може да изтриете бившите от тях

Често снимките може да се окажат провалени от появата на странични хора на тях. Особено, когато става дума за панорамни кадри. Освен това наличието на снимките на хора, с които сме били едно време, а сега са източник на негативни емоции, вече не е проблем.

За борба с всички тези случаи се появи полезен инструмент. Той е създаден за iPhone и успешно отстранява нежеланите хора от снимките.

Става дума за програмата Bye Bye Camera, разработена от малайзийската компания DSG. Авторите й подчертават, че рожбата им е началото на ерата на „пост-човека“. Фоторедакторът позволява с няколко докосвания да изрежете хората от снимките, като наедно с това съхраните първоначалния фон. Така е необходимо само да очертаете контура на човека, а невронна мрежа сама ще определи свойствата на фона, запълвайки празнината след рязането.

Засега приложението е достъпно само за потребителите на продукти на Apple. Цената му е 2,99 долара. Версията за Android се очаква с трепет.

Трябва да отбележим, че оценката на програмата в AppStore падна до 2,8 бала. Повечето негативни отзиви са свързани с натовареността на програмата. Според експерти, това се дължи на рязката популярност на Bye Bye Camera, която не може да бъде удържана от сървърите на DSG.

 

Коментари