Google пусна 3 приложения за борба със зависимостта от смартфона

26 Ян 2020 | 09:40 579
Google пусна 3 приложения за борба със зависимостта от смартфона

© play.google.com

Пробвайте ги – по интересен начин визуализират колко време прекарвате с телефон в ръка

Google подхожда с внимание към психологическото състояние на собствениците на Android-смартфони. За компанията е важно как се чувстват клиентите й. Поради това е добавила в Android 9 няколко функции, посветени на цифровото благополучие.

Нека ви представим 3 интересни приложения

Envelope
Това приложение засега е достъпно само на потребителите на Google Pixel 3a. То е експериментално решение. Превръща смартфона във future-телефон – т.е. с копчета. Позволява за известно време да отстраните от приложенията социалните мрежи.

Activity Bubbles
Същността на приложението е проста. Когато разблокирате телефона, на работния стол се появява кълбо. То става по-голямо, колкото повече сесията ви продължава. Щом спрете, спира да расте. При повторно разблокиране на екрана се появява ново кълбо. То расте на същия принцип. Така до края на деня екранът ви ще се изпъстри с много кълба. Колко пъти на ден разблокирате телефона си?

Screen Stopwatch
Още едно приложение за осъзнаване на зависимостта от смартфоните. То прилича на предишното. Същността му е проста. На работния плот се появява цифров часовник. Той показва колко често използвате телефона си. Обновява се в реално време.

 

Коментари