Opera вгражда портфейл за криптовалути в браузера си за Android

12 Юли 2018 | 11:00 182
Opera вгражда портфейл за криптовалути в браузера си за Android

© Opera

Засега в бета фаза

Opera е първият сред по-разпространените браузери, който добавя вграден крипто портфейл, съобщава Engadget. Тази функционалност ще се появи в мобилната версия за Android като потребителите ще могат да създадат нов или да добавят съществуващ портфейл. Ще е възможно изпращането и получаването на пари директно през браузера, както и заплащането при онлайн търговци, които приемат крипто транзакции.

Компанията е избрала да работи с платформата Ethereum, която е втората най-разпространена криптовалута в Света. Разработчиците на тази платформа създават различни приложения, включително и игри. Браузерът поддържа някои от тези приложения и може да съхранява токени и дигитални колекционерски обекти. Предвижда се поддръжка и за други валути в бъдеще.

Opera наскоро добави и функционалност, която предотвратява добива на криптовалути през браузера, зловредни действия на хакери в тази насока бяха доста разпространени през изминалата година.

Защитата на крипто портфейла се осъществява чрез системата на Android вместо със сложна парола. Всички ключове, които контролират портфейла остават на самото устройство и няма да бъдат изпращани на други места. В момента Opera тества новата функционалност в бета версия.

Коментари