Най-добрите антивирусни за macOS Sierra

10 Февр 2018 | 13:00 298
Най-добрите антивирусни за macOS Sierra

© Apple

6 от 9 решения за защита при домашните потребители са засекли 100% от използваните вируси

Наскоро споделихме с вас последните тестове на AV-TEST за най-добрите антивирусни решение за Windows 10, а сега немската компания публикува данните и за macOS Sierra. Изследвани са общо 13 решения за домашни и бизнес потребители за платформата, която често се смята за по-защитена от Windows.

6 от 9 решения за защита при домашните потребители са засекли 100% от използваните вируси за macOS, сред тях Avast Security, Bitdefender Antivirus for Mac, Kaspersky Lab Internet Security for Mac, Sophos Home, Symantec Norton Security и Trend Micro Antivirus.

По отношение на бизнес решенията само едно не постига 100% - McAfee Endpoint Security for Mac със засечени 99.6%.

Един интересен аспект от проучването е този до каква степен тези решения влияят върху производителността на системата. За да открият това AV-TEST са копирали файлове на тестова машина (27.28GB) и са измерили времето за трансфер при наличието на отделните защитни приложения.

Решенията на Kaspersky, Trend Micro и Symantec добавят 1 до 2 секунди към времето за копиране и сваляне на файлове. При Bitdefender и Sophos Home, допълнително има около 6 до 13 секунди за осъществяване на трансфера. Продуктът на Avast има най-голямо внимание на системната производителност, причинявайки 73-секундно забавяне.

 

Коментари