Microsoft тества Windows без парола

10 Февр 2018 | 08:42 257
Microsoft тества Windows без парола

Заражда ли се един специален режим?

Компанията Microsoft пусна по-голямо обновление за участниците в тестовата програма Windows 10 Insider. То включва ъпдейт за опростената версия Windows 10 S с опция за използване на операционната система без въвеждане на парола. 

«Безпаролната» Windows 10 S позволява да се настрои разблокирането на системата чрез приложението Authenticator, което се инсталира на смартфон. Потребителят трябва да свърже функцията за автентификация Windows Hello с приложението – след това няма повече да се наложи да въвежва парола, когато иска да използва операционната система.

В бъдеще Microsoft е възможно да се откаже от Windows 10 S като отделна версия на ОС, превръщайки я в специален режим S Mode в бъдещите версии Windows 10 Home, Enterprise и Pro.

Напомняме, че операционната система Windows 10 S бе представена на 2 май 2017 г., преди по-малко от година. Тя се позиционира като конкурент на Chrome OS от Google и е ориентирана към образователния сегмент.

Windows 10 S има ограничена функционалност и поддръжка на приложения. Идеална е за използването на устройства базово ниво.

Коментари