Колко пълен ще е влакът/автобусът, в който ще пътувате?

06 Юли 2019 | 07:12 525
Колко пълен ще е влакът/автобусът, в който ще пътувате?

© pixabay.com

Google Maps вече ще може да прогнозира и това

Компанията Google обяви новата функция на своята услуга „Карти“. Тя позволява да се прогнозира степента на запълненост на транспортното средство, независимо дали става дума за автобус, метро или влак. Google ще предоставя тази информация, базирайки се на данни от минали пътувания, пише The Verge.

В рамките на няколко месеца търсачката е искала от потребители на Google Maps допълнителна информация за нивото на натовареност на маршрутите им. Всеки път след завършването на пътуване тя им е предлагала да изберат от 4 варианта: много свободни места, малко свободни места, само стоящи места и стоящи места в по-тесни пространства.

Сега вече компанията разполага с достатъчно данни, за да започне да предлага прогнози за натовареността на транспортните средства за потребители, които планират пътуване.

Новата функция е факт в 200 града в цял свят.

Освен това в Google Maps се появиха данни за закъснения в графика на автобуси в режим реално време на местата, където пътниците нямат възможност да получат тази информация непосредствено от местните транспортни компании. Сега може да разберете дали автобусът закъснява и с колко точно, а също така да определите по-точно време за пристигане до желаното място, съобразявайки се с пътната обстановка. Цялата информация ще се показва на картата.

 

Коментари