Кои антивирусни забавят Windows 10

15 Май 2018 | 10:00 465
Кои антивирусни забавят Windows 10

Най-неочаквани са резултатите при тест с Windows Defender

Ново изследване на AV-Comparatives показва кои решения за софтуерна защита имат най-голямо влияние върху производителността при Windows 10, научаваме от softpedia. За целите на тестовете компанията е използвала Lenovo G50 с Intel Core i3, 4GB RAM, HDD и Windows 10 Fall Creators Update.

AV-Comparatives са пуснали редица задачи като копиране, архивиране и разархивиране, инсталиране и премахване на програми, стартиране на приложения, изтегляне на файлове, браузинг и PC Mark 10 бенчмарк.

Най-неочаквани са резултатите при тест с Windows Defender, който идва предварително инсталиран с Windows 10. решението причинява сериозен спад в производителността при копиране на файлове и инсталиране на приложения. Постигнати са 96.7 точки, което е по-слабо от Avira с 99.4 точки.

Най-добрите решения според тестовете са на Avast, AVG, Bitdefender и Kaspersky. Болшинството антивирусни не намаляват производителността при браузинг и копиране на файлове, а най-вече при стартиране на приложения.

Все пак трябва да отчетем и това, че използваната тестова система е в бюджетния клас. Ако притежавате по-мощна машина, въздействието ще е значително по-слабо.

Коментари