Как скенерът на пръстови отпечатъци да работи по-добре

06 Юли 2018 | 17:22 786
Как скенерът на пръстови отпечатъци да работи по-добре

© pixabay.com

Сетихте ли се за една особеност?

Експерти установиха, че дактилоскопичният датчик в електронните носители най-често се използва до 10% от възможностите му. Те дават няколко съвета за ефективно ъпгрейдване на устройството.

Специалистите споменават, че в iOS за повече комфорт собствените на устройствата може да използват функция, която позволява да се разблокира смартфон с помощта на отпечатъците на няколко пръста.

Най-често потребителите предпочитат в такива случаи да задействат палеца и показалеца. За презастраховане експертите съветват да въведем в базата данни на датчика отпечатъците на член на семейството или близък човек, който, в случай на необходимост, може да бъде от помощ.

Излишно е да се напомня, че скенерът на пръстови отпечатъци е важен детайл от защитата на конфиденциалността на данните, онлайн банкирането и просто от палавите ръце на децата.  

Притежателите на устройства често се оплакват, че скенерът не на момента се отзовава на отпечатъци от пръст. Експертите обясняват, че за целта е необходимо просто да въведете в базата данни на скенера отпечатъци в две състояния:

- с измити пръсти;
- със замърсени пръсти. Именно в такова състояние често използвате скенера.

Специалистите са убедени, че тези стъпки ще решат доста от проблемите, свързани с използването на функцията.

 

Коментари