Huawei може да замени Google Maps със свои карти

21 Авг 2019 | 08:00 447
Huawei може да замени Google Maps със свои карти

© pixabay.com

Ще предоставят информация за пътната обстановка в реално време

По-рано приложението Google Maps бе инсталирано на всеки айфон. Но в крайна сметка концернът от Купертино го замени със собствени карти. Въпреки загубата на iOS устройствата, Google Maps продължава да бъде най-популярното картографско приложение и това е така, благодарение на Android-устройствата на пазара, информира gizchina.com.

По всяка вероятност и Huawei е готова в бъдеще да се раздели с тази услуга, инсталирайки на своите смартфони собствен аналог.

Фирменото картографско приложение носи названието Map Kit и ще бъде пуснато през октомври. Самата услуга е създадена в партньорство с Яндекс и американската туристическа услуга Booking Holdings.

Картите Huawei Map Kit ще са достъпни на 40 езика. Те ще работят с местните картографски служби и ще обхванат 150 страни и региона. Услугата ще информира за пътния трафик в реално време, а също така ще предложи навигация, която е способна да разпознава лентите за движение. Обещана е поддръжка на добавена реалност.

Важно условие – на този етап Huawei Map Kit няма да е предназначен за потребителите. Услугата е ориентирана към разработчици, които ще могат да създават приложения, използвайки картографските възможности на Map Kit.

 

Коментари