Googlе обяви война на Facebook

01 Апр 2019 | 12:26 593
Googlе обяви война на Facebook

Създавайки „убиец“ на WhatsApp

Facebook има да се справя с големи проблеми и е време Зукърбърг да се заеме за работа. WhatsApp е най-популярният в света месинджър и принадлежи на гиганта Facebook Inc. След скорошните изявлления на Марк Зукъбърг за това, че властите следва да управляват интернет и да имат повече пълномощия като цяло, акциите на компанията тръгнаха надолу.
 
Същевременно идва новина от Google. Компанията планира да пусне пълноценно платформата Android Messages, която напълно ще промени правилата на играта на пазара за полезен софтуер.

През последните няколко години IT гигантът пусна няколко концепции за месинджъри, но всички те се провалиха. Не успяха да се превърнат в истински конкуренти на Telegram, Viber и Skype.

Messages обаче ще промени тенденцията. Той ще е истинският „убиец“ на WhatsApp, тъй като ще използва услугата на Google за изпращане на съобщения, която е инсталирана на повече от 85% от устройствата. Това означава, че американският гигант няма намерение да става конкурент на Apple в сферата на кинематографа, а просто обяви война на Facebook, съобщавайки за пускането на Messages.

Доколко популярен ще бъде този месинджър – ще стане известно през втората половина на 2019 г. На този етап е известно, че Зукърбърг осъзнава проблемите на WhatsApp – няколко мениджъра от средно ниво бяха отстранени от разработването на месинджъра, след като програмата осезаемо започна да заема повече място в хранилището на смартфона. Някои потребители дори се оплакаха, че приложението им е взело до 13 GB от паметта.

 

Коментари
User
RebTraind 07 - 06 - 2019 15:06

Amoxicillin Dosage Adult canadian pharmacy cialis 20mg Purchase Levothyroxine 125mcg