Chrome вече блокира досадните и подвеждащи реклами

06 Дек 2018 | 13:00 781
Chrome вече блокира досадните и подвеждащи реклами

Сайтовете нарушители ще имат 30 дни за реакция

Google анонсира, че Chrome 71 се разпространява за Windows, Mac и Linux, научаваме от The Verge. Най-новата версия на браузера беше в процес на разработка през последните няколко месеца и въвежда функционалности в борба с натрапчивите реклами като блокира подвеждащи реклами и тези с изскачащи предупредителни прозорци. Блокирани ще бъдат и реклами, които пренасочват към друг адрес, без действие от потребителя, подвеждащи към кликване и такива водещи към друг от обявения адрес. 

Сайтовете нарушители ще имат 30 дена да премахнат този тип реклами. Ако не изпълнят това, всички реклами на сайта ще бъдат блокирани. 
Потребителите ще имат възможност да изключват новата филтрираща опция, но по подразбиране, тя ще е активирана. Google се надява, че колкото повече потребители използват новия браузер, толкова повече се ограничат лошите практики. 

Новото развитие обаче води до това, че Google, която е най-голямата онлайн рекламна мрежа, ще решава кои реклами да блокира чрез най-популярния браузер в Света. 

Chrome 71 ще пуска предупреждения за сайтове, които се опитват да ви таксуват без вашето съгласие или прикриващи структурата на таксуването. Браузерът ще заглушава сайтове, които автоматично пускат звуци.
 

Коментари