Бетата на Chrome OS 64 позволява паралелна работа на Android приложения

30 Дек 2017 | 19:00 148
Бетата на Chrome OS 64 позволява паралелна работа на Android приложения

© Acer

Скоро тази функционалност може да бъде налична и в стабилната версия

Приложенията за Android на Chrome OS получават малко, но значително подобрение под формата на възможността за паралелна работа, съобщава Android Police. Досега приложенията работят подобно на тези на мобилните устройства, влизайки в режим на пауза когато не се визуализират на екрана. По този начин те не натоварват системата и не източват батерията.

Това обаче не е особено оптимално в десктоп среда и може дори да е дразнещо. Там очакванията са приложенията на заден план да продължат дейността си. Положението обаче не е такова при Chrome OS, което е доста странно за потребителите свикнали с Windows и MacOS.

Изглежда нещата в тази насока ще се променят, ако може да се съди по откритие на ChromeUnboxed. Според изданието, бета версията на Chrome 64 включва опция в менюто за разработчици на Android, която активира паралелната работа на приложения. По този начин приложенията ще обновяват данните си дори когато са на заден план.

ChromeUnboxed са съставили и клип показващ множество Android приложения, които работят паралелно, без да има видими проблеми. Използваното устройство е Acer Chromebook 15, работещ с бета на Chrome 64. Скоро тази функционалност може да бъде налична и в стабилната версия на Chrome 64. Макар това да е привидно малка промяна, тя има сериозно значение за продуктивността при работа с множество приложения.

Коментари