Apple представи watchOS 5

06 Юни 2018 | 09:00 209
Apple представи watchOS 5

© Apple

Редица новости, но без сериозен редизайн

Наред с доста новости, които Apple представи по време на конференцията си за разработчици WWDC, компанията анонсира и новата версия на операционната система за смарт часовниците си - watchOS 5.

Подобренията спрямо watchOS 4 са значителни по отношение на функционалност и производителност за Apple Watch, а основната цел е по-голяма активност на потребителите, съобщава softpedia.

Макар да не е наличен сериозен редизайн, очакван от много потребители, watchOS 5 въвежда 7-дневни активити съревнования, с които можете да се състезавате с приятелите си. Ще са налични награди, автоматична детекция на дейност, Йога тренировки и др.

Една от основните новости е уоки-токи функционалност, която позволява на потребителите да комуникират през часовниците си. watchOS 5 въвежда още и по-сериозна интеграция на приложенията.

Налични са и подобрения към Siri циферблата като се поддържат нови преки пътища и способността за взаимодействие с повече приложения. watchOS 5 подобрява и системата за известия, която вече ще е по-интерактивна и с поддръжка за преглеждане на уеб съдържание.

Налични са още редица други новости като въвеждането на приложение за подкасти, възможност за персонализиране на настройките в центъра за управление и др. Първата бета на watchOS 5 вече е налична за регистрирани разработчици с платен и активен Apple Developer акаунт. Финалната версия се очаква през есента.

 

Коментари