Android P може да включва жестове за навигация подобно на iPhone X

16 Апр 2018 | 11:00 51
Android P може да включва жестове за навигация подобно на iPhone X

Ще са налични бутон за връщане назад и навигационна лента

Вече е ясно, че Android P ще поддържа новия тип дисплеи с цепка (notch) в горната част на дисплея. Това обаче най-вероятно няма да е единствената функционалност взаимствана от iPhone X в новата операционна система, съобщава Engadget. Изданието цитира 9to5Google, които са забелязали, че публикация на Google разработчик включва и екранна снимка от Android P с непознат досега набор от бутони за навигация.

Вместо стандартните три бутона, които са налични от години насам, изглежда Android P ще има само бутон за връщане назад и лента в стил iPhone X. от самото изображение не можем да съдим за функционалността на лентата, но и преди се появяваха индикации за тестването на нов навигационен формат. Бутонът за връщане назад изглежда ще се скрива когато не се използва.

Разбира се все още операционната система не е завършена и със сигурност предстоят редица промени. Все пак е доста възможно новата функционалност да бъде демонстрирана преди след или по време на I/O конференцията си за разработчици през май.

Коментари