Android P може да получи дългоочаквана функция

07 Февр 2018 | 10:24 254
Android P може да получи дългоочаквана функция

По всяка вероятност тя ще "пропусне" България

Google има намерение да внедри в релийз версията на Android P функция за записване на входящите и изходящите обаждания, съобщава Ubergizmo, позовавайки се на кода Android Source Open Project. Изследване показа, че програмната платформа включва в себе си сигнал с честота 1400 херца, необходим за информиране на събеседника, че разговорът се записва.

Съобщава се още, че нововъведението вероятно ще бъде достъпно не за всички потребители поради неговото спорно предназначение.

Отчитайки възможните проблеми със законодателството в ред страни, може да се предположи, че Google ще забрани функцията за записване там, където тя може да се окаже в разрез със закона. Така ще се избегнат конфликти с местните власти.

Излизането на първата бета версия на Android P, чието точно название не е известно, може да се случи през март тази година.

Пускането на пълноценната версия за обновяване по традиция се състои не по-рано от края на септември – началото на октомври. Именно тогава Google ще представи обновената серия флагмански смартфони Pixel, които първи ще работят с Android P.

 

Коментари