3 скрити функции в MIUI 9, които бихте искали да знаете

11 Март 2018 | 11:21 277
3 скрити функции в MIUI 9, които бихте искали да знаете

Разработчиците заслужават аплодисменти

Да имате смартфон означава да знаете какво умее да прави. Ако не се вълнувате от такива неща, то съвсем спокойно може да се ориентирате към старите мобилни телефони, които служат само за звънене и писане на текстови съобщения.

Днес ще ви представим 3 скрити функции в MIUI 9. Защо ли? Защото са практични.

1/ Ограничаване на трафика в Wi-Fi точката за достъп

За мнозина е истинско проклятие, когато трябва да споделят своя мобилен интернет чрез точка за достъп. Всеки път, когато го правят, приятелите или роднините, ползващи интернета, може да използват по-голям обем данни, отколкото ви се иска. Като резултат изчерпвате всичките си данни и дори баланса на SIM-картата.

По-рано възможности за органичаване на споделения интернет през Wi-Fi точка за достъп не бе възможно. Но екип от разработчици на MIUI 9 предостави такава възможност. Отворете параметрите на Wi-Fi точката за достъп. Открийте еднократното ограничаване на трафика и настройте колко данни искате да споделяте.

2/ Режим на четене „След залез“

Функцията режим на четете „След залез“ е въведена в MIUI 8. Тя помага да защитим очите си. По-рано можехме да използваме тази функция или непосредствено като я включим, или като установим собствен график. Но сега в MIUI 9 е налице програма „След залез“, която автоматично се включва след залязването на слънцето и се изключва при изгрев.

Отворете настройките на дисплея. Включете режим четене. Там ще видите „След залез“.

3/ Режим сън

Батерията е важна част от нашето ежедневно използване на мобилния телефон. Често последният потребява максимално от заряда, дори и да не е в ръцете ни. За да намалите този ефект, който определено не е желан, разработчиците са предоставили функция режим сън в MIUI 9.

Всеки път, когато MIUI установи, че вие спите, той изключва фоновите програми, ограничава използването на Bluetooth, GPS, мобилни данни и WLAN. Не включва екрана при пристигане на уведомления.

За да включите този режим, влезте в настройките на Батерията и производителността. Оттам в Сценарии, където ще изберете режима.

Коментари