На английско бунище се крият повече от 7500 биктойна

11 Ян 2018 | 07:00 1079
На английско бунище се крият повече от 7500 биктойна

Заслужава ли си да търсите 75 милиона долара в боклука?

Чудите ли се какво е чувството да изгубите повече от 75 000 0000 долара в биткоини? Джеймс Хоуелс знае и се опитва да не се ядосва. Практически, той знае къде се намират неговите биткойни - под повече от 200 000 тона боклук на бунище в Нюпорт, Южен Уейлс. 
През 2009-а година, Хоуелс настройва стария си лаптоп да копае за биткойни - тогава все още няма нужда от толкова специализиран хардуер и евентуално успява добие повече от 7500 биткойна.

След време стария лаптоп се чупи и той решава да го продаде на части, като запазва хард диска си с данни за своята криптовалута. Така го пази няколко години в случай, че тази валута наистина се изстреля във въздуха. Преди 4 години прави разчистване на стари вещи и забравя за ценността на хард диска, който след това се озовава някъде на бунището. В онзи момент, биткойните му наистина са стрували милиони, след като съвсем скоро минаха и стойността от 10 000 долара на биткойн, опитайте си да си представите дали си заслужава да копаете в бунището. Самият той обаче не го търси, както и много други не получават тази благословия, кметството отказва да допусне външни лица, а и не е безопасно за никого. Хоуелс все пак е писал няколко пъти на кметството и обяснява колко пари е изхвърлил от глупост, надявайки се, че ще получи правото да потърси наследството си, ала на този етап няма право дори да търси.

Шансовете пък за откриването са също изключително малки, а и да не забравяме, че най-вероятно е достатъчно повреден, смазан или разрушен от времето. Една от причините за отказ, според кметството, е и фактът, че сортирането на отпадъците ще струва милиони, също така ще замърси изключително сериозно околната среда и най-вероятно ще струва точно колкото парите в биткойни. Имайки предвид колко популярна става тази история, някои от жадните за пари вече са успели да влязат с взлом на бунището. Всеки, който влезе в бунището официално получава присъда, освен фактът, че ще застраши жестоко здравето си. Собственикът все пак има адреса на биткойните си и вижда, че са все още там. Освен харддиска, вие трябва да получите и ключа, защото информацията е криптирана, следователно не може да елиминирате него от играта. Може да си представите колко "приятно е" да виждате банковата си сметка с милиони, но да не можете да ги харчите. 

Коментари