Технологичното изложение MWC в Барселона бе отменено

13 Февр 2020 | 08:44 118
Технологичното изложение MWC в Барселона бе отменено

© mwcbarcelona.com

Коронавирусът сериозно обърка плановете на мащабното събитие

Основна тема тази година, която вероятно скоро няма да затихне, е коронавирусът. Той вече нанесе сериозни загуби на много компании, сред които Apple. Заради мащаба на нейната дейност, тя е сред най-потърпевшите. Apple бе принудена не само за неопределен момент да затвори всички свои магазини в Китай, но и да преустанови производството. Като резултат много стоки се оказаха дефицитни. Шансовете за скорошното им компенсиране са много малки. Какво още можеше да се случи?

Асоциацията GSM, която е организатор на изложението Mobile World Congress в Барселона, реши да не провежда събитието тази година. Това съобщава Financial Times, позовавайки се на думите на генералния директор на асоциацията Джон Хофман.

Разпространението на корона вируса е направило невъзможно провеждането на събитието. Поради това организаторите са се отказали от него.
Отменянето на MWC 2020 е логично развитие на ситуацията, но въпреки това неочаквано. Допреди дни организаторите твърдяха, че ще бъдат предприети строги мерки за безопасност.

Кога ще се състои MWC?

Предвид стремежа да се запази безопасна и здравословна атмосферата в Барселона и цяла Испания, асоциацията GSM е взела решение да отмени провеждането на MWC’2020. Има сериозен риск от разпространението на вируса. Проблемите по осигуряването на личната безопасност на посетителите не могат да бъдат решени адекватно.

Следващата година изложението ще се проведе по план – в обичайното време през февруари и в Барселона.

Трябва да знаете, че дори и MWC’2020 да се бе провело по план, то нямаше да бъде кой знае колко интересно. От края на януари големите марки започнаха една по една да съобщават, че няма да присъстват на изложението. Причината – коронавирусът.

В частност, от участие в мобилния конгрес се отказаха Amazon, Ericsson, Intel, LG, MediaTek, Nvidia, Sony, Vivo, Facebook, AT&T, Telus и Nokia. Последваха откази от компании да проведат своите презентации, замествайки ги с онлайн стрийминг формати.

 

Коментари