Кук: Цените на продуктите ни са максимално ниски

05 Окт 2019 | 07:00 374
Кук: Цените на продуктите ни са максимално ниски

Като пример, доказващ тезата му, шефът на Apple даде iPhone 11

Продуктите на Apple трудно може да се определят като достъпни и нескъпи. Компанията игра на едро и, както показва практиката, почитателите й са готови да платят за „премиум“ устройства прилични пари, информира canaltech.com.br.

Неведнъж американската компания е обвинявана, че в цената на устройствата си влага твърде голям марж, надявайки се, че потребителите няма да пестят средства, за да се сдобият с престижната техника.

Ако мислите, че Apple предлага неоправдано много пари за своите продукти, то вас е готов да ви парира шефът на компанията Тим Кук.

В интервю за германското издание Stern той заяви: „стремим се да предлагаме цени възможно най-ниски“. С други думи, той иска да ни убеди, че компанията се грижи за клиентите и е алтруист, поставяйки минимални цени на продуктите.

Като пример, доказващ тезата му, Кук даде iPhone 11, за който компанията поиска не по-малко от 50 долара повече, сравнено с предшественика iPhone XR. Тази щедрост на Apple имаше за цел да направи модела достатъчно популярен. По този начин явно компанията се надява да продаде рекордно количество от iPhone 11.

Какво мислите вие за цената на продуктите на Apple? Каква цена на айфон ви се струва оптимална?

 

Коментари
User
iPhonner 05 - 10 - 2019 21:10

100 лв. без ДДС.