Toshiba пусна супербърза памет за таблети и смартфони

11 Февр 2019 | 08:35 456
Toshiba пусна супербърза памет за таблети и смартфони

© pixabay.com

Идеална е за системите с добавена и виртуална реалност

Компанията Toshiba представи модули вградена флаш-памет по стандарт Universal Flash Storage (UFS) версия 3.0 с капацитет 128 GB. По думите на производителя това са първите в отрасъла подобни модули.

В тях е използвана най-съвременна 96-слойна 3D флаш-памет от BiCS. Ще бъде пуснат първо модул с 128 GB, а след това и с 256 и 512 GB. Както отбелязва производителят, благодарение на високата скорост на четене и записване при ниско енергопотребление тази памет е идеална за смартфони, таблети, а също така за системите добавена и виртуална реалност.

Модулите имат размер 11,5 x 13 мм. Контролер изпълнява корекция на грешките, нивелира износването, транслацията на логически адреси във физически и управлява повредените блокове, което облекчава разработката на системите.

На теория скоростта на работа на интерфейса достига 11,6 Гбит/с на линия и 23,2 Гбит/с на две линии. Скоростта на последователно четене и записване на устройството с 512 GB е увеличена с около 70-80%, сравнено с предходните модули на Toshiba.

Компанията вече е стартирала доставките към своите клиенти.

 

Коментари