Топ 5 телевизора, представени на CES 2019

02 Февр 2019 | 08:00 1366
Топ 5 телевизора, представени на CES 2019

© samsung.com

Това е телевизор с размер на екрана 219 инча

На изложението CES 2019 големите компании демонстрираха богато разнообразие от телевизори с резолюция 8К, което превърна изложбената зала в доста ярко преживяване. Освен това за първи път видяхме телевизор, какъвто не сме виждали. Накратко казано, изложението тази година бе посветено на иновациите и огромните скокове, които се правят в сферата на производството на телевизори.

Подбрахме за вас 5 от най-добрите телевизори, представени в Лас Вегас през 2019 г.

LG Signature OLED TV R

Някои компании демонстрират привързаност към OLED екраните, подобно на LG. Непоколебимото влечение към иновациите на южнокорейския гигант доведе до появата в света на първия изваждащ се телевизор. Става дума за 65-инчов екран с резолюция 4К, който лежи в правоъгълна рамка и се появява при включване. Това действително е технологично чудо с космическа цена.

Една от забележителните му особености е режимът на очакване, при който само една четвърт част от панела излиза от кутията и визуализира само информация като прогноза за времето, управление на музикалния плейър, час и т.н.

Samsung Q900

Флагман на Samsung тази година стана 98-инчовият 8K-телевизор с технология QLED. Той е снабден с чип Quantum Processor 8K, който използва изкуствен интелект за подобряване на качеството на типичното съдържание до резолюция 8К.

Samsung ще продава този QLED телевизор във версиите - 65-инчов, 75-инчов, 82-инчов и 85-инчов.

LG Z9

Това е първият в света телевизор 8К, дело на LG. Снабден е с OLED панел, работи с процесор ново поколение Alpha 9, способен да мащабира типичното съдържание до 8К в режим реално време. Процесорът може да настройва цветовете в съответствие с условията в околната среда.

Samsung The Wall

 

За тези от вас, които мислят мащабно, и диагоналът на обичайния телевизор не е достатъчен, съществува Samsung The Wall TV. Това е телевизор с размер на екрана 219 инча. Работи с технологията Micro LED, използваща милиони много малки светодиоди за създаването на изображение.

Sony Z9G

След Samsung и LG, японската Sony също представи собствени 98-инчов 8К телевизор Z9G. Предлага високо ниво на контраст и по-добър черен цвят. За увеличаването на мащаба отговаря процесор Picture Processor X1 Ultimate от Sony.

 

Коментари