Sony бележат сериозен ръст в продажбите

01 Авг 2018 | 17:33 156
Sony бележат сериозен ръст в продажбите

Гейминг дивизията им отново блести!

Днес официално Sony представиха финансовите си резултати за периода април-юни и по всичко личи, че компанията се справя повече от отлично в развитието си. Това е първият период под ръководството на Кеничиро Йошида. Цифрите говорят сами за себе си, а особени успехи, което не е изненада за никого, могат да бъдат забелязани моментално в гейминг дивизията и развитието на Playstation. Продажбата на хардуер и софтуер са постигнали резултати, за които много други биха мечтали. В цифрово изражение, ситуацията изглежда точно така:
Обемът на продажбите е нарастнал с 2.8 пъти или сумата от 2.04 милиарда долара. За същият период миналата година, компанията записва 742 милиона долара. Погледнато по друг начин, това е почти двоен ръст. 
Развлекателният сектор отчита 5% ръст и генерира 17.9 милиарда долара от 17.04 милиарда долара миналата година. 
По някаква причина, компанията все още не може да интегрира своите мобилни устройства и пониженият интерес се забелязва и в момента. 
Последното е доста странно решение, особено след като Sony представиха изключително сериозни предложения, а да не говорим, че флагманът им е повече от безупречен. Пожелаваме по-сериозни успехи за компанията под ново ръководство и се надяваме, че останалите отрасли бързо ще достигнат златната кокошка в лицето на дивизията на Playstation!

Коментари