Сложете лепенка на камерата на телефона и лаптопа

07 Авг 2019 | 08:58 313
Сложете лепенка на камерата на телефона и лаптопа

© pixabay.com

Експерти смятат, че това не е излишна параноя

В интернет се появиха препоръки от „Роскачество“, които са призвани да помогнат на собствениците на компютри и смартфони да не станат жертва на киберпрестъпници.

Така специалистите от организацията напомнят, че интернет не е напълно безопасно място. Във връзка с това е ключово да проявяваме внимателност.

Например, за да не станем жертва на престъпници в мрежата, задължително трябва да използване антивирусна програма и редовно да обновяваме инсталираните програми. Освен това от „Роскачество“ съветват горещо да сложим лепенка на камерата и дори на колонката на лаптопа. За целта може да използвате скоч, изолирбанд или пък специална отделно продаваща се щора.

За някои тази препоръка може да се стори като параноя. В същото време има хора, които двойно завъртат ключа на вратата, дори когато са си у дома – подчертават експертите от „Роскачество“. От там отбелязват, че съвременните приложения са способни да ни подслушват през микрофона на смартфона.

Няма как да се обезопасите 100%. Затова, съветват експертите, ако искате да проведете разговор, който да не бъде чут от други, изключвайте смартфоните.

 

Коментари