Samsung представи първия си 3D Cinema LED екран

09 Февр 2018 | 13:00 389
Samsung представи първия си 3D Cinema LED екран

© Samsung

Алтернатива на проекторите в киносалоните

Samsung е сред основните производители на дисплеи в световен мащаб и компанията има разнообразни решения в тази насока. Сред предложенията ѝ са Cinema LED екрани, които постепенно стават достъпни на повече пазари, съобщава sammobile. Сега по време на изложението ISE (Integrated systems Europe), корейският производител представи 3D версия на Cinema LED.

Samsung Cinema LED предлагат редица предимства пред съществуващите проектори в киносалоните по отношение качеството на картината. Имайки предвид, че много филми имат версия и в 3D е логично компанията да предлага и подобно решение.

Според компанията, нейното решение се справя с едни от основните недостатъци на сегашната технология, а именно намалената яркост при използване на 3D очила. Тук 3D технологията е вградена в екрана без това да е за сметка на яркост и резолюция.

3D Cinema LED екраните намаляват и гаденето при продължително гледане, премахвайки голяма част от отраженията. Екраните имат същите зрителни ъгли като стандартните Cinema LED варианти.

 

Коментари