Qualcomm подготвя нов чипсет за смарт часовници

10 Май 2018 | 11:00 370
Qualcomm подготвя нов чипсет за смарт часовници

© Qualcomm

По-мощен и с по-добра енергийна ефективност

Всички по-съвременни смарт часовници базирани на Wear OS използват пуснатия през 2016 чипсет Qualcomm Snapdragon Wear 2100. За някои анализатори това е и една от основните причини спиращи развитието на платформата, макар и да са на лице други проблеми.

Сега благодарение на Wearable разполагаме с информация от Qualcomm, която сочи че през есента компанията ще представи нов чипсет, който е предназначен за смарт часовници. До края на годината ще се появят и първите модели използващи новия чипсет. Третото поколение процесори ще са с изцяло нов дизайн и ще предлагат по-висока производителност, същевременно удължавайки издръжливостта на батерията.

Новите чипове ще имат по-ефективна работа при използване на Always On дисплеи. Засега не се разкриват характеристиките на чипсета, но според думите на компанията отй „значително ще промени екосистемата Wear OS.”

Новината може да накара много потребители да се въздържат от покупки на подобни устройства, тъй като сегашната платформа вече е доста стара. Интересно, е че новият модел LG Watch, ако досегашната информация се окаже вярна, ще е базиран именно на стария чипсет.

 

Коментари