Предстои да видим най-тънкия таблет на Apple

15 Окт 2018 | 10:13 201
Предстои да видим най-тънкия таблет на Apple

© pixabay.com

Гигантът от Купертино създава устройство с дисплей 10,5 инча и дебелина само 5,9 мм.

Това твърдят вътрешни източници, позовавайки се на конфиденциална информация от производителя. По думите на техническите специалисти, новата версия на iPad Pro ще се превърне в най-тънкия таблет на Apple за цялата история, през която се пуска на пазара подобна продукция.

В миналото компанията-производител е продавала устройства с 0,2 мм по-дебели.

По предварителни сведения iPad Pro стандартна комплектация ще е с размери 178х247 мм, а разширената – 215 х 280 мм. И двата модела ще са снабдени с рамки с дебелина 7,2 мм.

Източниците допълват, че новата версия iPad Pro ще бъде без дактилоскопичен скенер. Вместо него ще бъде предложена технологията Face ID. Разблокирането на устройството ще става чрез собственото лице на потребителя.

Освен това съвременният модел iPad Pro от IT-гиганта ще получи Apple Pencil – инструмент с висока прецизност на действие, предназначен за писане на електронни писма и рисуване. На външен вид той ще прилича много на обикновен молив, но ще притежава допълнителни възможности.

Благодарение на Apple Pencil специалистите ще могат да ретушират многослойни изображения и да поставят бележки в документите си.

 

Коментари