Патент на Samsung загатва за предстоящия смарт говорител на компанията

14 Юни 2018 | 13:00 301
Патент на Samsung загатва за предстоящия смарт говорител на компанията

Ще наподобява мини робот

По-рано през годината, Samsung обяви намеренията си да пусне смарт говорител с интегриран виртуалния асистент Bixby, през втората половина на 2018. Досега нямаше допълнителна информация за устройството, но LetsGoDigital са открили заявка за патент от Samsung, която може би загатва за умния говорител.

Заявката е подадена през ноември и включва диаграми на смарт говорителя, който ще има компактен дизайн, наподобяващ робот с въртяща се глава. При издаване на команда от потребителя, горната част ще се завърта към него. В горната част на екрана ще е вградена и камера за лицево разпознаване. За гласово и звуково разпознаване ще са налични поне седем микрофона. Освен това прави впечатление наличието на сензорен дисплей, който ще се използва за взаимодействие и възпроизвеждане на информация.

Говорителят ще поддържа LTE, Wi-Fi, Bluetooth, NFC, GPS, а най-вероятно още USB и HDMI опции за свързване. Бегло се споменава и наличието на възможност за въвеждане чрез доближаване на пръст или стилус.

Разбира се все още не е ясно дали този дизайн ще бъде запазен, а и описаните функционалности. Възможно е Bixby говорителят да бъде представен с новото попълнение в Galaxy Note серията смартфони през август.

 

Коментари