Новият бюджетен MacBook ще е с Retina-дисплей

13 Март 2018 | 09:00 229
Новият бюджетен MacBook ще е с Retina-дисплей

Дали тази година няма да станем свидетели на съществени промени?

Компанията Apple подготвя за пускане нов лаптоп базово ниво, който ще се появи на пазара в края на второто тримесечие на тази година. Това съобщи тайванският сайт DigiTimes, който е добре известен с връзките си с източниците си в мрежата за търговски доставки.

По данни на източника цената ще се запази на нивото на съвременния MacBook Air (999 долара) или ще бъде леко по-висока. При това 13,3-инчовият MacBook ще може да се похвали с Retina-дисплей с резолюция 2560 х 1600 пиксела.

Напомняме, че преди дни анализаторът Минг-Чи Куо от компанията KGI Securities направи прогноза за пускането на MacBook на по-ниска цена – 799 долара, през второто тримесечие на 2018 г., т.е. най-късно до юли.

Това може да означава анонс на конференцията на разработчиците WWDC (Apple Worldwide Developers Conference).

Засега не се уточняват някакви промени в техническите характеристики. Те могат да бъдат значителни, отчитайки, че съществено лаптопът не е бил обновяван вече трета година.

Освен по-нов процесор и графика, може да се очакват подобрения на дисплей, тъй като в момента MacBook Air предлага резолюция 1440 x 900 пиксела. Възможен е преход към портове USB-C/Thunderbolt 3 и промяна във външния вид в стил съвременните модели MacBook.

Коментари