Intel обеща кардинални промени при персоналните компютри

12 Юни 2018 | 16:29 258
Intel обеща кардинални промени при персоналните компютри

Загърбете традиционната си представа за тях!

Старши вицепрезидентът и шеф на отдел „Потребителски компютри“ в Intel Грегъри Брайънт в интервю за журналисти от CNET сподели интересни подробности за бъдещето на персоналните компютри. Съдейки по думите му, новите модели кардинално ще се различават от това, с което сме привикнали, съобщава mspoweruser.com.

Ще видите устройства с два екрана, предлагащи нови начини за взамиодействие с платформата PC. Вероятно ви очакват сгъваеми дисплеи, гъвкави устройства и продукти, които ще се побират в портфейла ви. Едно от най-очевидните неща, които предстоят, това са устройства, които изобщо няма да приличат на традиционния персонален компютър, разказва Брайънт.

По думите му предстои да станем свидетели на минимум компактни сгъваеми устройства, като тези които скоро бяха демонстрирани - Pocket PC.

Тези устройства ще бъдат снабдени с два дисплея или един, но гъвкав. Ще може да се използват в качеството на смартфон, таблет или дори неголям ноутбук.

Най-важното е, че новото поколение персонални компютри ще може да работят с пълноценна версия Windows 10.

От слухове знаем, че Dell до края на годината ще представи сгъваемо устройство, напомнящо това, което описва Грегъри Брайънт. Освен това не бива да забравяме за загадъчния Surface Phone от Microsoft.

 

Коментари