Google се отказва от таблетите и лаптопите

15 Март 2019 | 10:45 137
Google се отказва от таблетите и лаптопите

© google.com

Тази промяна на плановете няма да засегне предстоящия да се появи на пазара Pixelbook 2

През 2017 г. Google анонсира пред света своя нов лаптоп Pixelbook, а миналата година видяхме и първия таблет - Pixel Slate. Докато първият продукт бе приет от потребителите доста топло, то вторият не пожъна успех и все още е непопулярен.

Днес в интернет се появи информация, че в компанията текат промени, свързани с гореспоменатите устройства. Говори се, че служителите на Google, отговарящи за разработването на Pixelbook и Pixel Slate, са били пренасочени към други отдели. Бъдещите проекти, свързани с лаптопи и таблети, са отменени.

Както съобщава изданието Business Insider, т.нар. екип „Създатели“, който се занимавал с разработването на Pixelbook и Pixel Slate, е съкратен с оглед новите планове на компанията. Като резултат десетки инженери, мениджъри и други служители, които са работили над лаптопите и таблетите, са с приключили договори или пренасочени към други отдели на Google.

Въпреки съкращенията част от бившия екип „Създатели“ все още се труди над таблет и лаптоп, но само над устройствата, които работят с Chrome OS.

Тази промяна на плановете на Google няма да засегне предстоящия да се появи на пазара Pixelbook 2, който е с кодово име Atlas. Pixelbook се определя като успешен продукт за компанията и един от най-добрите лаптопи на пазара, базирани на Chrome OS.

 

Коментари