Fitbit Versa 2 ще получи AMOLED дисплей и Alexa

08 Авг 2019 | 09:06 321
Fitbit Versa 2 ще получи AMOLED дисплей и Alexa

© fitbit.com

И само един бутон за управление?

Смарт часовникът Fitbit Versa бе най-добрият сред продуктите на компанията, но отстъпваше на Apple Watch по някои ключови характеристики. Ако вярваме на слуховете, описващи новото поколение Versa, компанията-производител е поработила сериозно върху устройството и сега ще може да се конкурира с продуктите на Apple, пише The Verge.

Съгласно данни на известния инсайдър Евън Блас новият модел смарт часовник ще получи обновен дизайн на корпуса и AMOLED панел на дисплея. Екранът ще бъде покрит с извито защитно стъкло с 2.5D ефект. Компанията е елиминирала своето лого, което по-рано се помещаваше в долната част на лицевия панел. Намалена е и бройката на бутоните за управление. Вместо три, както по-рано, сега става дума само за един.

Допълнително се съобщава, че новият смарт часовник ще получи поддръжка на гласовия асистент на Amazon – Alexa. Това ще позволи на компанията по-добре да се конкурира с устройствата, в които е интегрира поддръжка на Apple Siri или Google Assistant.

Другите характеристики на часовника не са претърпели резки промени, сравнено с първия модел. Устройството е получило сензор за сърдечен ритъм Fitbit PurePulse, поддръжка на системата за плащания Fitbit Pay и водоустойчивост до 50 метра.

Не разполагаме с официални данни кога ще се състои премиерата на Fitbit Versa 2. Предстои да разберем и каква ще е цената на смарт часовника.

 

Коментари