Два нови Wear OS смарт часовника от Mobvoi

10 Ян 2019 | 12:00 211
Два нови Wear OS смарт часовника от Mobvoi

E2 и S2 са съкращения от Express и Sport

По време на CES, Mobvoi представи два нови смарт часовника  - TicWatch E2 и S2, научаваме от The Verge. Това са и първите модели на компанията, базирани на Wear OS, които включват функционалности наречени TicMotion.

Според производителя, часовниците ще могат да засичат движения и жестове, които автоматично да стартират различни функции. Така например ако карате колело, часовникът ще превключи в съответния режим автоматично. 

E2 и S2 са съкращения от Express и Sport като са продължение на Mobvoi TicWatch E и S фитнес носимите устройства, които стартираха като Kickstarter кампания през 2015. Новите модели са достатъчно издръжливи за натоварени физически дейности като са с 5ATM водоиздръжливост. Параметрите им са почти идентични - чипсет Qualcomm Snapdragon Wear 2100, 1.39“ AMOLED дисплей и батерия с капацитет 415mAh. Основната разлика, е че TicWatch S2 е с по-високо ниво на издръжливост. 

Според Mobvoi, TicMotion може да засича дори типа на плуване, който практикувате. Някои от функционалностите ще бъдат добавяни след време като софтуерни обновления. Сред тях е и засичане на падане, което ни е познато от Apple Watch Series 4.
 

Коментари