Bose създаде AR очила, които залагат на звука

12 Март 2018 | 10:00 233
Bose създаде AR очила, които залагат на звука

© Bose

Благодарение на тази технология ще бъдат добавяни звуци към обкръжаващата среда

Bose навлиза на територията на добавената реалност (AR), но по малко нетрадиционен начин, съобщава Engadget. Това ще стане чрез звукови, а не видео технологии. Компанията ще използва минималистична звукова технология, която е вградена в разнообразни носими устройства като слушалки, очила и др.

Благодарение на тази технология ще бъдат добавяни звуци към обкръжаващата среда. Сензорите в устройствата ще определят накъде гледате и в последствие да се възпроизвежда определен звук под формата на информация или музика. По този начин ако се намирате до някое историческо място ще може да се информирате за това какво се е случило или да чуете реч на човек, до чиито паметник стоите.

Локацията на потребителя ще се определя чрез GPS системата на смартфона му. Данните от сензорите в носимите устройства ще се изпращат към мобилно приложение, което ще изпраща обратно релевантния звук.

Компанията е разработила прототипни очила, които използват новата технология, а акустичният пакет е вграден в рамките. Първоначално очилата ще са налични за разработчици и производители като компанията си сътрудничи с различни партньори като Strava, TripAdvisor, Yelp, MIT Media Lab и други за намиране на по-добро приложение.

 

Коментари