Apple работи на 100% еко енергия

10 Апр 2018 | 17:13 204
Apple работи на 100% еко енергия

Постижението отнело доста години!

Всички сгради на Apple официално работят с екологично чиста енергия. Това включва магазините, офисите, дата центровете и помощните сгради във всичките 43 държави. Това заяви самата компания в понеделник, но и допълни, че още 9 партньора на компанията са решили да последват примера, закръгляйки броя на еко доставчиците до 23. 
"Едногодишната работа най-накрая се заплати и помогна за чупенето на нов рекорд. Ще продължим да работим в полза на околната среда и ще наложим тази политика и върху използваните материали в нашите продукти. По този начин щесе опитаме да създадем нови източници на възобновяема енергия, защото бъдещето зависи именно от нея.", заяви Тим Кук. 
Калифорнийската компания се стреми към тази цел от години. Зелената вълна отдавна е един от фокусите на Apple. На този етап се смята, че има почти 100% успеваемост и в рециклирането на хартията, употребявана за пакетирането на продуктите. От 2014 година, повечето дата центрове на Apple оперират на чиста енергия. Газовото замърсяване е било намалено с 54% още през 2011 година. Apple Park, локализиран в Калифорния, работи на 100% чиста енергия, използвайки соларни панели с обща мощност от 17 мегавата. След завършването на целия проект се смята, че Apple ще разполага с 1.4 гигавата чиста енергия, генерирана в повече от 11 страни. Само за 2017 година, Apple са успели да намалят вредните емисии с 1.5 милиона метрични тона газ - еквивалентът е на 300 000 автомобила в движение. 
 

Коментари