Alphabet, т.е. Гугъл, води преговори за купуването на Fitbit

30 Окт 2019 | 08:00 400
Alphabet, т.е. Гугъл, води преговори за купуването на Fitbit

© fitbit.com

Миналия месец се появиха сведения за това, че Fitbit се намира в процес на търсене на възможност за продажба на бизнеса.

Компанията Google, която притежава Alphabet, води преговори за покупката на Fitbit. Последната се занимава с производството на носими устройства. Както съобщават източници, запознати с хода на преговорите, в момента няма потвърждение за това, че сделката ще стане факт, пише изданието The Verge.

Не е известно и колко пари Alphabet е предложила за придобиването на Fitbit. Трябва да добавим, че миналия месец се появиха сведения за това, че Fitbit се намира в процес на търсене на възможност за продажба на бизнеса.

В течение на много години Гугъл се опитваше да се закрепи на пазара на носими устройства, използвайки своята операционна система Wear OS. Но дори при широката подкрепа от страна на ред производители, сред които LG, Fossil и TicWatch, тя не успя да се конкурира наравно с Apple Watch. А компанията Samsung, която се занимава сериозно с производството на Android-устройства, се отказа от Wear OS в полза на собствената си операционна система Tizen.

Трябва да отбележим, че в началото на тази година Гугъл плати 40 млн. долара за „революционна“ технология на Fossil, ориентирана към смарт часовниците. В продължение на години витаят слухове, че търсачката може да пусне собствен модел смарт часовник под марката Pixel. През 2016 г. устройството дори бе готово за пускане, но малко преди анонса компанията се отказа от продукта.

Гугъл и Fitbit засега не коментират изтеклата в медиите информация.

 

Коментари