3 неочаквани функции на Apple Watch

09 Май 2019 | 08:00 1207
3 неочаквани функции на Apple Watch

© pixabay.com

Блогър разказа за скритите възможности на смарт часовника

Apple представлява една от най-популярните технологични компании. Мнозина, ползвайки Apple Watch, не подозират за скритите възможности на часовника. Руският блогър Владимир Романченко назова 3 неочаквани функции на устройството. Към тях се отнасят възможността за свързване на слушалките към часовника, правене на скрийншотове и изпращане на своята геолокация на други потребители.

Говорейки за първата функция, то безжичните слушалки може да се свържат непосредствено към часовника. Това ще бъде полезно, ако човек се занимава с бягане и не иска да носи телефона в себе си. Например, защото няма джоб или просто не желае излишни предмети със себе си. В този случай може в настройките на слушалките да се осъществи връзка с Apple Watch.

Блогърът допълва, че с помощта на устройството може да се направят скрийншотове, без да се използва iPhone. За целта е достатъчно да се влезе в настройките – в приложение „Часовник“ и да се натисне съответната функция. Впоследствие снимките ще бъдат поместени в медиатеката на айфона.

Освен това има възможност и за изпращане на геолокацията. Тази функция ще стане достъпна, ако директно в диалога силно се натисне върху екрана. Според потребители тази опция ще е полезна, ако бързате, нямате време за писане на съобщение, а искате да информирате какво е местонахождението ви.

 

Коментари