Собствениците на iPhone 7 и iPhone 7 Plus се оплакват

12 Юни 2018 | 09:00 1975
Собствениците на iPhone 7 и iPhone 7 Plus се оплакват

© pixabay.com

От Apple информират, че са запознати и търсят причината

Влошаването на работата на електрониката с времето за мнозина се превръща в неочаквано бедствие. Възможно е да се случи в най-нежелан момент. Именно с такъв проблем са се сблъскали собствениците на пуснатите през 2016 г. iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Все повече потребители съобщават за разваляне на микрофона, което води до циклично зареждане, съобщава slashgear.com.

Собствениците на iPhone 7 и iPhone 7 Plus пишат във форумите и в социалните мрежи, че дори при нормална употреба на смартфоните в един момент микрофонът престава да работи. При опит за презареждане на устройтвото се стига до безкрайно показване на логотипа на Apple.

По думите на специалисти в сервизните центрове този проблем в iPhone 7 и iPhone 7 Plus е идентичен по своята същност с неработещия тъчскрийн в iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Както при смартфоните от 2014 г., в „седмиците“ от платката се разваля аудиочипът.На този етап експертите не могат да стигнат до единодушно мнение. Те смятат, че причина за проблема са удари или падания на устройствата. Други предполагат, че „бъгът“ е резултат от извиване на апаратите по време на обичайната употреба.

От Apple заявиха, че вече са осведомени за проблема и се занимават с изучаването му.
 

 

Коментари