Шефът на Ubisoft: Следващото поколение конзоли може да е последно

07 Юни 2018 | 15:40 1042
Шефът на Ubisoft: Следващото поколение конзоли може да е последно

Дали ще видим нова конзола след PS5?

Развитието на гейминг конзолите през последните години е неоспоримо, а следващото поколение на PlayStation (PS5) най-вероятно ще се появи чак след три години. Какво обаче можем да очакваме за бъдещето на този сегмент. Ако шефът на Ubisoft се окаже прав, бъдещето на конзолите съвсем не е розово.

Главният изпълнителен директор на Ubisoft, Ив Гилемо смята, че следващото поколение конзоли може да бъде и последно. За размислите му научаваме от интервю, което дава за Variety. Ето какво споделя той пред изданието: „Мисля, че ще видим още едно поколение, но има голяма вероятност поетапно да се появяват все по-малко хардуерни предложения.“

На тяхно място, според него ще се развият стрийминг услугите, които ще станат по-достъпни за потребителите. Това няма да е свързано с нуждата непременно от по-скъп хардуер.

Редица компании вече тестват подобни услуги като например Capcom, която пусна Resident Evil 7 за Nintendo Switch през облачен стрийминг. Освен това Valve вече има работещо приложение (Steam Link), което позволява да играете PC игри през телефона си.

 

Коментари