На автомобил от Gran Turismo за Sony PlayStation 4 бе вдъхнат живот

15 Апр 2018 | 08:14 306
На автомобил от Gran Turismo за Sony PlayStation 4 бе вдъхнат живот

Заслужавал да излезе от виртуалния свят и да стъпи на пътя

Виртуалният модел Audi e-tron Vision Gran Turismo бе създаден в чест на 15-годишнината на състезателния симулатор Gran Turismo за конзолата Sony PlayStation 4. Германският производител на коли реши, че този модел е толкова добър, че заслужава да бъде пренесен от виртуалния свят в реалния. Като резултат се получил състезателен електромобил Audi e-tron Vision Gran Turismo, който ще дебютира на 14 април в рамките на състезателния уикенд Formula E в Рим, където ще влезе в ролята на т.нар. Race Taxi.

По този начин Audi са решили да допълнят семейството на бъдещите електромобили на бранда Audi e-tron, а също така да напомнят на феновете на състезанията, че компанията се превърна в първия германския производител на коли, които се присъедини към шампионата Formula E въ формата „заводски отбор“.

От Audi споделят, че за създаването на реалната версия на електромобила са били необходими само 11 месеца.

Толкова кратък срок се обяснява с това, че виртуалният концепт първоначално е създаван без да се бяга от реалността. Форматът в играта обаче разполагал с пълна свобода и полет на фантазията.

Ръководството на бранда отбелязва още, че другите участници в програмата Vision Gran Turismo са сглобявали пълноразмерни модели за участието в автомобилни изложения. Именно Audi е първата, която създава 100% функцинален автомобил за състезателно трасе.

Audi e-tron Vision Gran Turismo разполага със задвижване на четирите колела и три електромотора по 20 киловата всеки. Сумарно става дума за 815 к.с.

Двойка електродвигатели задвижват задните колела, още един – предната ос, което позволява да се управлява гъвкаво тягата на отделните колела.

Спортното купе е с тегло 1450 кг и позволява да се ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2,5 секунди.

Електромобилът Audi e-tron Vision Gran Turismo ще присъства на всички европейски етапи на Formula E, а също така и на други събития, за да могат желаещите да се позовят на седалката за пътници.

Източник: Audi

Коментари