Mercedes пуска пилотна серия автомобили с футуристични фарове

09 Март 2018 | 13:00 353
Mercedes пуска пилотна серия автомобили с футуристични фарове

Те интелигентно осветяват пътя според пътната обстановка

През първата половина на тази година някои клиенти на Mercedes-Maybach ще получат пилотна серия автомобили Mercedes-Maybach S-Class, снабдени с футуристични фарове на автопроизводителя Digital Light.

Daimler обявиха този свой план на 6 март, заявявайки, че технологията е предназначена за неголямо серийно производство на модела  S-Class. Тя ще бъде демонстирана по време на Женевския автосалон. 

Технологията Digital Light headlamp се състои от основен лъч с резолюция 2 000 000 пиксела и качество HD. Транспортните средства, снабдени с нея, ще предложат на шофьорите идеални условия на осветеност за различни пътни ситуации.

Освен това технологията на фаровете понижава „заслепяването“ до минимум, т.е. тези фарове работят така, че да елиминират заслепяването на другите шофьори на пътя, което е широкоразпространен проблем в наши дни.

От Daimler допълват, че датчиците и камерите в автомобила работят в посока регистриране на други коли и хора на пътя, докато компютрите обединяват тази информация с навигационни карти, за да може по-бързо да се подават команди на фаровете. Тези команди гарантират, че фаровете са оптималните за пътните условия.

Има още интересни неща. Digital Light също така ще проектират символи на пътя с качество HD. Тази функция служи за предаване на информация, която може да бъде от помощ на шофьора – например стрелка, указваща наближаване на пешеходна пътека, а също така символи като скорост, ниско сцепление и слепи петна.

 

Коментари