Маратонките на Гугъл, които следят теглото ви

11 Февр 2019 | 08:44 397
Маратонките на Гугъл, които следят теглото ви

© pixabay.com

Основната им цел е предотвратяване на надебеляване

В скоро време на пазара за спортни обувки може да се появи нов продукт – маратонки, които са способни да следят теглото на собственика си. С разработката на обувките се занимава компанията Alphabet, дъщерна на Google.

Компанията към този момент се намира на етап търсене на партньори за съвместно разработването на обувките, които ще бъдат снабдени с функция за мониторинг на теглото на потребителя, а също така отчитане на физическата му активност.

Проектът носи името Google Shoes.

Прототипите на подобни маратонки нееднократно са демонстрирани от фирмата на частни срещи с цел привличане на инвеститори и партньори. Те са снабдени с датчици, които са способни да проследяват теглото на носещия ги. Работата на маратонките може да бъде синхронизирана със смартфон посредством специално приложение, в което ще бъдат видими данни за теглото на потребителя.

В случай на възникване на заплаха за здравето на човека, устройството започва да изпраща съобщения. Основната цел на разработчиците на обувките е предотвратяване на надебеляването на потребителите.

Куратор на проекта е организацията Verily Life Sciences. По думите на разработчиците Google Shoes може да станат полезен аксесоар за възрастните потребители, тъй като в случай на падане техните роднини може да получат съобщение от обувките.

 

 

Коментари