Китай е готова да пусне своя криптовалута

14 Авг 2019 | 08:00 509
Китай е готова да пусне своя криптовалута

© pixabay.com

Само трябва да се решат няколко проблема преди това

Служители на Народната банка на Китай заявиха, че след петгодишен труд над официалната криптовалута на страната, тя е готова. Те имат планове да я пуснат в обращение „в близко време“. Заместник-шефът на платежното подразделение на банката Му Чанчун добави, че са готови с архитектурата и прототипа й, пише hightech.fm.

Може да се каже, че цифровата валута на Народната банка на Китай е готова за пускане, заяви Чанчун. Той допълва, че криптовалутата ще използва операционна структура на две нива.

На горното ниво ще се намира Народната банка на Китай, а на долното – търговските банки. Системата за двойно предлагане удовлетворява условията на нашата страна. Тя може да използва нашите ресурси за повишаване на ентусиазма на търговските банки и постепенно въвеждане на цифровата валута в обращение, добавя Чанчун.

Банката не изключва възможността за сътрудничество с търговски структури, които са готови да работят с регулатора за пускането на цифрова валута.

Председателят на националната платежна система на Китай Шаофу Дзюн отбелязва, че има няколко проблема, които трябва да бъдат решени преди пускането на криптовалутата. Сред тях са по-големите интервали на задържане, ниската ефективност на традиционните финансови системи и принципите на регулиране в други държави – всички те могат да забавят въвеждането на цифровата валута в обращение.

 

Коментари