Изкуствен интелект разобличава преписвачите

31 Май 2019 | 13:19 493
Изкуствен интелект разобличава преписвачите

© pixabay.com

Технологията вече успешно се прилага в училища, институти и полицията за проверка на истинността на документи

В Копенхагенския университет преподавателите вече имат непогрешим помощник в борбата с плагиатството. Служители на катедрата по компютърни науки научиха изкуствен интелект (ИИ) да улавя преписвачите на писмени изпити, анализирайки 130 хиляди текста.

Новата технология разобличава мошениците с точност 90%.

В Дания вече започнаха да внедряват ИИ със съвременна функция. Следващата стъпка е адаптирането му към полицейската работа. Нерядко се налага проверка на истинността на документи.

Успехът на технологията в северната страна ще доведе до въвеждането й в други страни, където са налице случаи, в които се налага възпиране на порочни практики. Една от тях е преписването на изпити. Не всеки е като японските ученици, които учат за себе си и никога не преписват по време на контролни работи. Нововъведението ще бъде съкрушителен удар върху масовите практики да се копират чужди текстове.

ИИ може да се използва в много сфери. Той вече е тестван в микроблога Twitter. Там се използва сиамска невронна мрежа, изучаваща стила на писане. Когато студент изпраща своето заданието, то се сравнява с други негови писмени работи. По този начин се поставя и оценка на сходството на стила на писане.

 

Коментари
User
rodric camela 01 - 06 - 2019 11:06

Това е задължително свидетелство от всички, аз съм тук, за да позная целия свят за човек, който е спасил моите отношения и този велик човек се нарича д-р ИЗОЯ. Наистина той свърши страхотна работа за мен, като върна моя бивш любовник, който ме напусна, и обеща, че никога повече няма да се върне при мен. С това осъзнах, че раздаването на подробности на д-р ИЗОЯ на света ще направи много добро на онези, които са счупили домовете или връзката му, за да ви помогнат да оправите разбити отношения или ваш брак. Можете да се свържете с него чрез неговия имейл адрес: drizayaomosolution@gmail.com или да се обадите директно на [+12098373537]. Свържете се с него и вижте как вашият проблем ще бъде решен в рамките на 24 часа. Той също така е специализиран в следните въпроси ... (1) Искате бившия ти бек. (2) Искате да бъдете повишен във вашия офис. (3) Искаш мъжете / жените да те следват. (4) Искате дете. (5) Вие сте предприемач и искате да спечелите договори (6) Искаш съпругът ти да бъде твой завинаги (7) Имате нужда от духовна помощ. (8) Вие сте били измамени и искате да възстановите загубените пари. (9) Спрете развода (10) Позоваване на парични ритуали (11) Спечели изборите