Huawei отново без право за влизане в американски пазар

15 Окт 2018 | 11:43 286
Huawei отново без право за влизане в американски пазар

САЩ предупреждава и Канада!

2018 година определено не е най-добрата за Huawei. Китайският гигант имаше сериозни планове за партниране с американски мобилни оператори, чрез които да започне да предлага телефоните си, но тези планове са пропаднали в последните минути, след като местното законодателство имаше последната дума и напомни, че употребата на тези устройства може да доведе до сериозно изтичане на информация в полза на Китай. 
Без значение какво точно е решението на САЩ, следващите стъпки не са особено джентълменски, след като стана ясно, че господата съветват Канада да предприеме същите мерки. Писмо, написано от сенаторите Марк Уорнър и Марко Рубио, стигнало до канадския министър председател Джъстин Трюдо. В него присъства следният пасаж:
"Докато Канада има добре развита и силна телекомуникационна система за защита на данните, ние имаме сериозни подозрения, че не предприемате правилните мерки относно Huawei, след като много други наши сътрудници знаят." 
Интересното е, че Австралия подкрепя американското правителство и смята, че Huawei и ZTE ще бъда забранени в страната, особено устройствата, предлагащи 5G скорости. Все още няма информация, каква ще бъде преценката на Канада относно китайския производител.

Коментари