Google пусна три приложения за редактиране на видео и снимки

13 Дек 2017 | 10:45 436
Google пусна три приложения за редактиране на видео и снимки

© The Verge и Google

Нека експериментирането започне сега!

Компанията Google съобщи за стартирането на новата инициатива Appsperiments, насочена към въплъщаването на най-интересните идеи в софтуера. Първите проекти в рамките на Appsperiments са приложения за редактиране на снимки и видео - Storyboard (само за Android), Selfissimo! (iOS и Android) и Scrubbies (само за iOS).

Както се съобщава, новата програма Appsperiments е вдъхновена от приложението Motion Stills за iOS, което Google пусна миналата година. То позволява бързо да се превръщат снимките Live Photo в обикновени гифове и видео.

Целта на програмата Appsperiments е същата като в случая с Motion Stills – пускане на напълно функционални приложения, базирани на експериментални технологии, киото се разработват от компанията.

Като цяло подходът звучи познат и по някакъв начин инициативата Appsperiments се доближава до проекта Microsoft Garage, за който нееднократно се е писало. Припомняме, че в рамките на Microsoft Garage сътрудниците на компанията създават собствени експериментални приложения.

Първото приложение – Storyboard, снима кратки видеа и автоматично избира от тях шестте най-интересни видеокадъра, които след това обработва на принципа на комиксите. Потребителят може да съхрани резултата или бързо да създаде ново изображение. Разработчиците твърдят, че този софтуер осигурява около 1,6 трилиона различни варианти за обработка на снимки.

Втората разработка е приложението с причудливо име Selfissimo!. То автоматично прави черно-бели снимки на всяка поза, направена от потребителя.

Третото приложение е Scrubbies. В момента се предлага само за iOS. С този софтуер можете да „диджействате“, ловко да управлявате скоростта на възпроизвеждане и да променяте посоката на възпроизвеждане – например отзад напред.

От Google казват, че става дума за приложения, които принадлежат към първата пълва софтуер Appsperiments. В бъдеще ще видим още експериментални приложения.

Коментари