Дронове-канибали ще охраняват Олимпийските игри

07 Февр 2018 | 09:16 262
Дронове-канибали ще охраняват Олимпийските игри

След броени дни стартира едно от най-очакваните събития тази година

Властите на Южна Корея дадоха подробности за допълнителните мерки за безопасност, разработени за охраняването на Зимните олимпийски игри, които ще се проведат от 9 до 25 февруари в Пьонгчан. Сред мерките има високотехнологични решения като „дронове – ловци на други дронове“ и самолет със система за разпознаване на лице.

Дроновете ще се използват за патрулиране на събития. Ако радарите на службите за безопасност засекат подозрителни „вражески“ дронове, то дроновете-пазачи ще улавят нарушителите с помощта на специални мрежи.

Антитерористичният екип и службата за безопасност се вълнуват не само от възможността да се правят снимки от въздуха, но и от реалния риск да се поставят с тези устройства бомби.

Службата за безопасност е провела тренировка по отстрелване на дронове във въздуха, в случай че дроновете-пазачи не се справят със задачата си.

Отделно има информация, че местните власти разполагат със самолет, който ще бъде използван за проследяване на случващото се на земята от височина 150-200 метра. Той е снабден със система за видеонаблюдение с висока резолюция и функция за разпознаване на лице. При възникване на заплаха органите на реда ще го изпращат в критичната зона за справяне с проблема.

В допълнение към това са предвидени различни системи за видеонаблюдение с проследяване на движението, три рентгенови станции за „улавяне“ на оръжия и скрити хора в автомобилите.

Коментари