Бил Гейтс за умението на Стив Джобс да хипнотизира хората

08 Юли 2019 | 11:43 427
Бил Гейтс за умението на Стив Джобс да хипнотизира хората

© pixabay.com

Именно така той е успял едно време да продаде NeXT

Стив Джобс и Бил Гейтс на практика в продължение на целия си бизнес път са били непримирими съперници. Въпреки това, двамата са се уважавали, това става ясно от двойно интервю в рамките на конференцията D5 през 2007 г.

Минаха 12 години от тази конференция. Джобс осма година не е сред живите, но разговорите за омагьосващата му фигура продължават със същата сила.

Бил Гейтс отново заговори за стария си конкурент, поразсъждавайки за неговите хипнотични способности в комуникацията с хората.

Аз бях като начинаещ вълшебник, тъй като когато той „четеше“ заклинания, аз виждах как хората се хипнотизират. Самият аз не бях подвластен на неговата магия, тъй като бях начинаещ, но все пак вълшебник, казва Гейтс.

Дори когато Стив претърпяваше неуспех, той печелеше. Така именно успя да продаде дори такъв боклук като NeXT през 1988 г., допълва милиардерът.

Освен това Бил казва, че често съвременните лидери копират негативните страни от характера на Джобс, смятайки, че това може да им помогне в управлението и развитието на собствената компания. Основателят на Microsoft смята, че Джобс е бил забележителен именно със своите положителни качества – уменията да открива таланти, да ги мотивира и да им помага да растат. А неговите отрицателни страни го правеха „задник“, с който дори беше трудно да се вечеря.

 

Коментари